Livrare gratuita la comenzile de peste 170 Lei

0799 499 409

Sfaturi pentru Back to school - Cum eviti procrastinarea?

"Cum sa evit procrastinarea?" - o intrebare care ti-a trecut sigur prin minte macar o data, fie ca esti elev / student, fie ca ai terminat deja scoala, dar ai task-uri de facut. Si, cum anul scolar 2022-2023 bate nerabdator la usa, am pregatit acest articol pentru ca tu sa poti trece cu bine peste toate provocarile.

Ai un termen limita care se apropie. Cu toate acestea, in loc sa iti faci treaba, apar diverse lucruri precum verificarea e-mail-urilor, retelelor de socializare, vizionarea videoclipurilor, navigarea pe blog-uri si forum-uri. Stii ca ar trebui sa lucrezi, dar pur si simplu nu ai chef sa faci nimic.

Recompenseaza-te pentru ceea ce faci acum, chiar daca adevarata recompensa va veni in viitor. Daca poti gasi o modalitate de a face beneficiile alegerilor pe termen lung sa vina mai devreme, atunci devine usor sa eviti procastinarea.

Una dintre cele mai bune modalitati de a aduce recompense viitoare in momentul prezent este cu o strategie cunoscuta sub numele de pachet de ispita. Mai simplu spus, strategia iti sugereaza sa combini un comportament care este bun pentru tine pe termen lung cu un comportament care se simte bine pe termen scurt.

Schimba-ti mediul - mediile diferite au un impact diferit asupra productivitatii tale. Uita-te la biroul tau de lucru si la camera ta. Te fac sa iti doresti sa lucrezi sau sa vrei sa te cufunzi si sa dormi? Daca este ultima optiune, ar trebui sa te gandesti sa schimbi spatiul de lucru.

Stai cu oamenii care te inspira sa actionezi - persoanele din jurul tau influenteaza comportamentele tale. Identifica prietenii sau colegii care te declanseaza - cel mai probabil persoanele care invata si muncesc din greu - si participa mai des la iesirile cu ei. In curand le vei prelua si impulsul si spiritul.

Inconjoara-te cu obiecte care te motiveaza. Spre exemplu, daca esti un student entuziasmat de materialele de papetarie, aici te putem ajuta. Un lucru pe care multi elevi pun pret este penarul.

Daca esti fan leopard print iti recomandam Penarul Geeksta design leopard care este foarte incapator si are fermoar rezistent, de inalta calitate.

Un alt lucru extrem de util este o agenda. Pentru a ramane organizat in ceea ce faci, este necesar sa detii o agenda care iti reflecta personalitatea. Daca esti o persoana deschisa si adori culorile pastel, noi iti recomandam Organizatoarele de la Filofax.


Am vorbit de penar si agenda, mai ai nevoie de... materiale de scris! Daca ai drept hobby caligrafia, sau pur si simplu vrei sa ai cele mai cool rechizite, recomandam cu toata increderea Carioca Pentel pentru scris de mana Black Ink Edition.

Sa nu uitam si de notitele colorate pe care majoritatea elevilor le fac pentru a invata mai usor. Aici te-ar ajuta mult markerele Stabilo Boss Pastel, care sunt perfecte pentru note-taking.

Priveste-o ca pe eliberare - daca nu ai chef sa faci ceva, atunci mintea ta va incerca sa gaseasca tot felul de alternative. Ti s-a intamplat vreodata sau ai vazut la cineva care avea un task de facut si s-a apucat sa faca ordine si curatenie in toata casa, ca mai apoi sa spuna ca nu a avut timp de task-ul initial? Ei bine, cu cat amani mai mult cu atat presiunea timpului va fi mai mare si, in loc sa te relaxezi, stresul va pune stapanire pe tine. Gandeste-te ca odata ce ai terminat task-ul respectiv, vei avea libertatea sa faci ce doresti. Si nu numai ca vei avea o multumire de sine ca ai terminat ce aveai de facut, dar te vei bucura si mai mult de timpul liber pe care-l vei avea dupa aceea.

Doar fa-o! Intr-un final, totul se reduce la a lua masuri. Poti face toate strategiile, planificarea si ipotezarea, dar daca nu iei masuri, nu se va intampla nimic. O alta provocare cu care ne confruntam cu totii este pornirea motoarelor, luni dimineata, dupa un weekend relaxant. Sau cand suntem “back to school” dupa o vacanta de vara.

Cum sa fii motivat luni dimineata - indiferent daca esti student, angajat sau conduci propria afacere, sa iti gasesti motivatia din prima zi a saptamanii poate fi o adevarata problema. Trecerea de la starea de relaxare din weekend la lista de sarcini dintr-o noua zi de munca se dovedeste a fi dificila. Si, desi weekend-urile sunt necesare pentru a-ti reincarca bateriile, activitatile pe care le realizezi in zilele care se termina in "i"; sunt cele care te aduc mai aproape de indeplinirea obiectivelor tale.

Am pregatit pentru tine cateva sfaturi care sa te ajute sa incepi saptamana cu dreptul.

Fa pregatirile cu o seara inainte. Cel mai dificil lucru luni dimineata este sa faci totul pe repede inainte. Primele momente de dupa ce te-ai trezit dau tonul pentru restul zilei. Evita, asadar, stresul de a te pregati pentru munca sau scoala, pregatind din timp lucrurile de care vei avea nevoie a doua zi. Planifica-ti tinuta, impacheteaza-ti geanta si asigura-te ca iti faci timp pentru un mic dejun sanatos si gustos.

Mediteaza. Stresul, anxietatea si teama fata de prima zi de munca incep, adesea, de indata ce te trezesti. Ofera-ti o doza de incurajare prin inceperea unui program de meditatie. Acest lucru te va ajuta sa iti limpezesti mintea si sa te poti concentra mai bine pe tot parcursul zilei.

Creeaza o lista de sarcini. Incepe ziua prin a crea o lista cu activitatile pe care trebuie sa le indeplinesti. Incearca sa le organizezi in functie de perioada, gradul de dificultate si invata sa le prioritizezi. Astfel, vei fi mai motivat si te vei bucura de micile succese. Recomandarea noastra este sa folosesti Agenda Clipbook Jack pastel cu inel si rezerve A5 FILOFAX.

Aceasta iti ofera sansa de a-ti crea propria agenda multifunctionala din rezerve detasabile! Cu un stil elegant si simplu poti ramane organizat foarte usor.

Incearca sa nu pui prea multa presiune pe tine. Fiecare zi e diferita. In unele dimineti te poti simti motivat si plin de energie, in altele nu. Iar asta e ok. Stim ca e important sa fii productiv dar, la fel de important este si sa iti dai seama care este ritmul tau natural si sa iti permiti sa nu fii perfect.

Ziua de luni este, intr-adevar, dificila. Speram, insa, ca sfaturile noastre o vor face mai usoara.

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare