Livrare gratuita la comenzile de peste 170 Lei

0799 499 409

Caligrafia, arta scrisului frumos

Caligrafia necesita multa daruire si timp. Aceasta nu este o pasiune care poate fi invatata peste noapte, dar acest lucru nu trebuie sa te descurajeze! Am pregatit pentru tine cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci primii pasi spre acest nou univers.

Photo credit: @daydreaming_letters

Nu te grabi

Rabdarea te va ajuta sa obtii litere mai bine conturate si linii mai clare. Fie ca esti un incepator sau un "veteran" in acest domeniu, iti recomandam sa tii cont de acest sfat. Aloca-ti timpul necesar atunci cand exersezi. Esti tu cu tine. Relaxeaza-te.

Fa pauza intre litere

Acest lucru te va ajuta sa mentii o distanta uniforma intre litere. De asemenea, te va ajuta sa te concentrezi asa cum trebuie asupra fiecarei miscari dezvoltandu-ti, astfel, memoria musculara.

Photo credit: @ingrid_letters

Aplica presiunea potrivita

Una dintre principalele diferente intre caligrafia moderna si scrierea cursiva este reprezentata de grosimea liniilor utilizate. Iti recomandam sa aplici o presiune usoara pentru miscarile in sus ale stiloului, respectiv o presiune puternica pentru miscarile in jos.

Tine minte, totusi, ca prea multa presiune duce la o cantitate prea mare de cerneala lasata pe hartie. Moderatia este cheia.

Foloseste instrumentele potrivite

Instrumentele de scris pe care le alegi sunt foarte importante pentru o evolutie constanta, in special daca esti incepator. 

Pixurile cu varf de pensula sunt printre cele mai populare alegeri pentru caligrafia moderna, datorita faptului ca poti obtine, cu ajutorul lor, rezultate similare cu cele ale unei pensule traditionale. Au un varf flexibil din par sintetic, asa ca se vor simti mai mult ca o perie decat ca un stilou. De asemenea, variaza in dimensiune. Literele cu stiloul pensula depind mai mult de presiunea aplicata.

Recomandarea noastra este pensula de mana colorata de la Pentel


De asemenea, Carioca Pentel pentru scris de mana este perfecta pentru incepatori.


Fii cu ochii atat pe pagina noastra, cat si pe instagram (@paperie.ro). Urmeaza un articol mai detaliat despre instrumentele de care ai nevoie pentru caligrafie.

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare