Livrare gratuita la comenzile de peste 170 Lei

0799 499 409

Evita stresul - metode de relaxare dupa munca / școală

Fie ca esti elev, fie ca esti angajat, cu siguranta ai avut cel putin un moment in care ai simtit ca ziua nu se mai termina si te-ai gandit ce poti face pentru un corp relaxat. Sa gasesti cea mai buna metoda de relaxare poate fi dificil, mai ales daca esti in continuare cu gandul la ziua grea pe care ai avut-o. Din fericire, suntem aici ca sa te ajutam!

Iata zece tehnici eficiente de relaxare dupa ce ai avut o zi lunga:

Umorul e cel mai bun "medicament" După o zi grea, s-ar putea să mai ai responsabilități de îndeplinit. Dacă nu ai mult timp liber, spune-i partenerului tău o glumă rapidă sau ascultă un podcast amuzant în timp ce gătești. Te vei detensiona cât ai zice "cioc-cioc".

Fa o baie calda. Pentru multi oameni, nu exista metoda de relaxare mai buna decat o baie fierbinte. Adauga spuma ta de baie preferata, aprinde o lumanare parfumata, nu uita de inchiderea ochilor si lasa-te purtat in taramuri magice. Daca ti-am trezit curiozitatea despre ce beneficii au lumanarile parfumate, poti citi mai multe aici: https://paperie.ro/blogs/tips-tricks/lumanarile-parfumate-cum-te-pot-ajuta-sa-fii-mai-productiv

Fa exerciții fizice. Exercitiile fizice te ajuta sa-ti eliberezi mintea si iti dau un boost de energie. Desi nu pare, este una dintre cele mai eficiente tehnici de relaxare. Nu mai putin de zece hormoni sunt eliberati in timpul activitatii sportive, iar dupa miscare simti cum tensiunea din muschi scade. Te vei simti mai relaxat si mai lipsit de stres, ceea ce va face ca urmatoarea zi sa para mai usoara.

Nu face nimic. Serios!!! Una dintre cele mai bune modalitati de recuperare dupa munca este statul degeaba. Da, traim in secolul vitezei, si atunci cand stam pare ca viata trece pe langa noi; insa, nu uita ca pentru un corp relaxat si o minte linistita ai nevoie de pauza. Asigura-te ca ti-ai terminat toate sarcinile in timpul zilei, pentru ca seara sa fie doar pentru tine. Astfel, te vei relaxa si vei fi gata de somn. Atunci cand avem multe lucruri de facut pana seara tarziu, devenim stresati si nelinistiti, fapt ce poate influenta calitatea somnului.

Fa ceva care iti place. Nu uita sa iti aloci timp si pentru tine. Spre exemplu, daca esti pasionat de desen, ia-ti agenda preferata, cele mai colorate rechizite si da frau liber imaginatiei. Vei observa dupa un timp ca ai intrat intr-o stare de relaxare extrem de placuta.

 

O alta metoda buna de relaxare este sa te conectezi cu natura. Poti da o fuga pana la munte, unde te poti relaxa cu o plimbare prin padure. Aerul curat si linistea iti vor relaxa mintea. Daca tot te duci, ia cu tine si o paturica pe care sa o intinzi pe iarba si bucura-te de un picnic. Ignora notificarile de pe telefon si petrece timp cu cei dragi, sau doar tu cu tine. In Japonia exista o practica de relaxare numita shinrin yoku („bai de padure”). Aceasta consta in a sta calm si in liniste intre copaci, observand natura din jur, in timp ce respiri aerul curat.

Mergi la sauna. Sauna este una dintre cele mai folosite metode de a te relaxa dupa o zi sau o saptamana plina. Este un mod bun de detoxifiere si de relaxare musculara. Metoda nu este noua, ci este folosita de peste 3000 de ani. Asadar, a trecut testul timpului si daca oamenii inca o folosesc, inseamna ca beneficiile sunt reale.

Civilizatia mayasa folosea sauna in scopuri terapeutice, dar si in timpul ceremoniilor spirituale. Se stie ca si romanii erau adeptii saunei, baile romane antice fiind o dovada a acestui fapt. In zilele noastre, turcii fac din baile cu aburi, denumite hammam, un adevarat ritual. Popoarele nordice, de asemenea, folosesc baile cu aburi pentru a face fata temperaturilor atat de scazute din timpul iernii. Nu numai ca sauna e o tehnica buna de relaxare, dar are si numeroase beneficii asupra sanatatii. Totusi, in sauna se sta cu masura: maximum 20 de minute. De asemenea, sauna nu este recomandata persoanelor cu anumite afectiuni. Ar fi bine, deci, sa faci un mic research inainte de a te duce la sauna.

Fa Yoga! Știm, ai mai citit asta de multe ori, insa oamenii nu ar practica yoga daca nu ar simti beneficiile. Poti sa te redescoperi pe tine insuti practicand yoga, o metoda de relaxare profunda cu multiple beneficii. Tehnicile Hatha sunt premergatoare meditatiei, special concepute pentru a-ti alinia si calma corpul, mintea si sufletul. Yoga nu necesita mult efort fizic si poate fi practicata de oricine, fiind un antrenament bazat pe relaxare profunda, tehnici de respiratie si meditatie.

Incearca terapia prin plutire. Aceasta metoda pentru un corp relaxat nu este, inca, foarte populara in Romania insa incepe sa prinda si la noi. Terapia prin plutire este simpla: te inchizi intr-o capsula plina cu apa si plutesti timp de o ora. Apa contine cantitati mari de sulfat de magneziu. O sedinta dureaza 60 sau 90 de minute, iar primele sunt mereu de acomodare si nu este nevoie sa inchizi capsula. Plutirea imbunatateste gandirea creativa, creste capacitatea de rezolvare a problemelor si ajuta, prin eliberarea endorfinelor, la ameliorarea starilor de anxietate, depresie și stres. Din punct de vedere al beneficiilor fizice, terapia plin plutire imbunatateste circulatia sangelui si reduce semnificativ timpul de recuperare, calmeaza durerile de muschi, durerile de articulatii, durerile de cap si durerile cauzate de artrite.

Orice metoda ai alege, este foarte important sa stii cand este momentul sa iei o pauza si sa te relaxezi. Altfel, risti sa ajungi in burnout. Urmareste-ne si pe Instagram paperie.ro pentru mai multe postari colorate si educative. Nu uita sa ne spui cum te relaxezi tu dupa o zi grea.

 

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare